Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Italia scoasă în stradă de…

Italia scoasă în stradă de cutremure

Mai multe cutremure produse miercuri dimineata in nord-vestul Italiei au produs panica in randul oamenilor, care au iesit speriati in strada, inclusiv in Milano, al doilea oras ca marime al tarii.

Cel mai puternic sesim a avut o magnitudine de 4,9 grade si a fost inregistrat la 9.10, ora locala, iar epicentrul sau a fost localizat in apropierea orasului Reggio Emilia, la o adancime de 33 de kilometri, potrivit Institutului National de Geofizica, din Roma, citat de Monsters and Critics.

Orasul are 170.000 de locuitori si se afla la aproximativ 400 de kilometri nord de Roma. Cutremurul a fost resimtit si in Verona, Genoa si Torino.

Nu au fost raportate victime sau pagube majore imediate, dar oficialii au spus ca intentioneaza sa inchida scolile, ca masura de precautie.

In timpul noptii, un cutremur cu o magnitudine de 4,2 grade a lovit o zona din apropierea orasului Verona si a fost urmat de o replica de 2,9 grade.

Italia este o zona cu o activitate seismica destul de intensa, cu toate ca seismele din nordul tarii sunt relativ rare. Un puternic cutremur petrecut in aprilie 2009, cu magnitudinea de 6,3 grade, a afectat orasul L’Aquila si alte orase din jurul sau, fiind soldat cu peste 300 de morti.
ziare.com